Accessoires

Designed for an urban lifestyle

De merknaam Willex staat synoniem voor producten met karakter. Wij ontwikkelen onze producten in de lijn met de belangrijkste kenmerken van onze gebruikers. Sterk, robuust en stoer.

Het bijzondere karakter van onze producten ligt in de afstemming op het gebruik in de stad en de aansluiting op de unieke wensen van alle mensen die dagelijks samen met hun fiets onderdeel uitmaken van het stadse verkeer en het stadse leven.

 

The best of both worlds

De inspiratie voor onze producten doen we op in landen met een echte fietscultuur. Als Nederlanders zijn wij opgegroeid met fietsen, het is een onderdeel van ons dagelijks leven en de perfecte bron van informatie en inspiratie.

De basis voor productontwikkeling en research ligt daarom in de Benelux. In deze regio’s worden nieuwe producten en collecties bedacht, getest en verbeterd voordat ze geschikt gemaakt worden voor de mondiale markt.

De productie van Willex artikelen vindt plaats in onze eigen fabrieken in Azië en gebeurt volgens Europese maatstaven voor milieu en veiligheid. Vanuit kantoren in Hong Kong en België worden onze producten mondiaal gedistribueerd. Zo kunnen we in elk stap van het proces, van ontwerp tot productie en distributie, de beste kwaliteit garanderen.

 

Kwaliteit

Producten die het Willex label dragen, zijn ontwikkeld vanuit één centrale filosofie: ‘Alleen echte kwaliteit kan overleven in het drukke stadse verkeer’. Wij gebruiken daarom uitsluitend hoogwaardige, duurzame materialen en blijven continu op zoek naar manieren en nieuwe technieken die ons helpen om onze producten te verbeteren.

Om die kwaliteit te kunnen garanderen, worden al onze artikelen uitgebreid getest op waterbestendigheid, treksterkte en kleurechtheid. Zo kunnen we voor elk product in de winkel garanderen dat het bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden én tegen andere stadse uitdagingen.

Veiligheid

In de drukte van de stad is het belangrijk om ook ’s avonds goed op te vallen. U hebt namelijk niet alleen te maken met voetgangers en andere fietsers, maar ook met scooters, auto’s en het openbaar vervoer. Om ervoor te zorgen dat u ook in het donker veilig op weg kunt, bevatten alle Willex producten grote reflecterende elementen die u extra goed zichtbaar maken voor andere weggebruikers.

Onze focus op safety gaat verder dan alleen de zichtbaarheid. Vandalisme, schade en diefstal horen helaas ook bij het hedendaagse stadsbeeld. Ook daar denken we bij de ontwikkeling van onze producten goed over na. Handige systemen voor bevestiging, slimme opbergmogelijkheden en stevige sloten zorgen ervoor dat uw tas en uw goederen optimaal beschermd zijn tegen schade en diefstal.

 

Vroeger is weer helemaal terug. Gelukkig hebben we een veel coolere naam voor ‘vroegere dingen’: retro! Zware transportfietsen zijn inmiddels passé, maar racefietsen hebben ook zo hun beperkingen. Daarom zie je juist meer elegante frames, met ranke buizen en subtiele details. Daarin laten ze zich graag inspireren op de fietsen van de jaren vijftig, wat ook helemaal past bij het modebeeld qua kleding en kapsels. Het merk Basil speelt hier op in met de Basil Portland-serie, een serie vintage fietstassen en -accessoires, afgewerkt met topmaterialen en mooie details.

Deze reeks bestaat overigens niet alleen uit fietstassen, maar bijvoorbeeld ook uit andere accessoires zoals een Franse porteur, een voordrager. Zo is het principe transportfiets toch niet helemaal uit het straatbeeld verdwenen! De porteurs werden in de jaren vijftig veel gebruikt in fietswedstrijden, waarbij er kilo’s kranten mee werden vervoerd als extra ballast. En ook de porteurfietsen zijn terug van weggeweest.