Banden

Fietswielen leggen het contact tussen de fiets en de weg. Vooruitkomen, sturen en remmen op de fiets, het gebeurd allemaal via de wielen. Een fietswiel krijgt bij regelmatig gebruik dan ook behoorlijk wat klappen te verwerken, welke voor veel slijtage van de binnen- en buitenband van de fiets kunnen zorgen. Het is daarom verstandig om voor kwalitatieve fietsbanden te kiezen welke tegen een stootje kunnen. In dit artikel uitleg over de verschillen tussen buitenbanden en waar je op moet letten bij het kopen van een fietsband.

Ter voorkoming van slijtage en veroudering van de fietsband, komt op het karkas een loopvlak van rubber. De kwaliteit van het loopvlak is van invloed op de grip op het wegdek, de slijtage van de band en bescherming tegen lekrijden. Bij een kwalitatieve fietsband loopt het loopvlak niet helemaal door tot over de zijkant van de band, waardoor de optimale soepelheid van de fietsband  gegarandeerd blijft. Tussen het loopvlak en het karkas zit meestal nog een antilekstrip, voor extra bescherming tegen lekrijden. Ook zorgt deze antilekstrip ervoor dat het loopvlak niet te dik hoeft te zijn ter bescherming voor lekrijden en het comfort en lage rolweerstand beter zijn.

Daarom zijn wij dealer van Schwalbe, volgens ons zijn dit de beste banden die je onder je fiets kunt hebben.

Schwalbe-Marathon-Plus

Schwalbe: hét bandenmerk

Het in 1922 opgerichte Schwalbe mag zich met recht de koning onder bandenfabrikanten noemen. Geen merk heeft zo’n gevarieerd aanbod binnenbanden, buitenbanden, racefietsenbanden en MTB-banden als Schwalbe. De fietsbanden van Schwalbe staan garant voor duurzaamheid en perfectie. De Schwalbe banden zijn een begrip in de wielersport- en fietswereld. Iedere wielersportliefhebber kent de Schwalbe Ultremo, of de Schwalbe Durano. De MTB-liefhebbers zijn uiteraard bekend met de Schwalbe Nobby Nic of de Schwalbe Smart Sam. Schwalbe produceert echter niet alleen banden voor specialisten. Voor de normale stadsfiets is de Schwalbe Marathon of de Marathon Plus een van de meest gangbare en betrouwbare banden.